Om oss

Den här sidan drivs av ett gäng entusiaster som har en gemensam nämnare: vår nyfikenhet. Vi arbetar med olika saker, vi lever på olika ställen i Sverige och vi befinner oss i olika åldrar. Egentligen så borde vi inte kunna vara så pass tighta som vi ändå är, men vi har en nyfikenhet som förenar oss. Det vi inte kan, det vill vi veta mer om. Vi står inte stilla och det är det som driver oss.

Samhällsfrågor är alltid intressanta. Hur hanteras en vårdnadstvist rent juridiskt? Varför är vissa brott något som är mer stigmatiserande än andra – hur kan ett ringa narkotikabrott ådra sig mer negativa känslor än en grov misshandel? Hur fungerar Rut- och Rot-avdraget – och hur skulle det fungera om dessa två avdrag skulle försvinna? Skulle de svarta jobben öka, skulle städföretag och byggfirmor tvingas slå igen? Vi ska försöka svara på dessa, lite större, frågor.

Familjelivet är också något som vi kommer skriva mycket om. Vad kan du förbättra som förälder? Hur kan du bli en bättre äkta man/kvinna? Hur håller man glöden uppe och hur kan man få ett livspussel att gå ihop på ett smidigare sätt?

I övrigt så gillar vi även träning och hälsa. Vi vet att dessa ämnen nästan alltid är på tapeten, men vi vill ändå närma oss dem. Målet är att inte skriva dig på näsan. Du vet att träning är bra för din kropp och du vet att rätt kost kommer att få dig att må bättre, eller hur? Det vi vill göra är att sänka trösklarna. Vi vill väcka en lust hos dig att ta på joggingskorna och att börja experimentera med lite annan mat och kost. Utan tvång och utan pekpinnar: ren lust!

Den här sidan ska bidra med ökad kunskap. Den ska ge råd om allmänna, vardagliga saker och intressanta fakta om allvarligare saker och ämnen. Vi hoppas du ska trivas. Välkommen!