Pallställ för lagring av pallar

Idag vet de flesta vad pallar är. Men det kanske är få som vet vad ett pallställ är och hur det fungerar. Den slags hyllkonstruktion där pallar kan förvaras.

Den som kom på pallar som packnings- och hanteringsmöjlighet har säkert fått många tankar av tacksamhet under åren. Pallar är inte bara den vanligaste packningsmöjligheten utan också ett sätt att hantera gods på som är smidigt, tåligt och enkelt. Därför har det även kommit en mängd olika utrustningar och maskiner som är skräddarsydda för pallar.

En del i pallarnas värld är behovet av förvaring. Det kan vara en förvaring som sker hos en tillverkare eller hos transportören. Men det kan även finnas stora behov av att kunna ha en förvaring av pallar hos mottagaren. Som när man tänker på tillverkningsindustrins behov av material eller reservdelar, eller stora butiker.

Dolda eller synliga pallställ

De företag som använder sig av pallställage kan låta dessa vara dolda eller fullt synliga för sina kunder. Kanske har man varit på en större möbelaffär där man själv fått plocka sina platta paket från pallar på lagret. Pallar som varit sina egna hyllor i en stor metallkonstruktion. Med andra ord ett pallställ.

Men när det gäller pallställ så är det något som oftast inte syns utåt. Och även mindre butiker och andra företag kan ha pallställ för att underlätta sin lagerhantering. Fördelen med pallställ är att man kan skapa de förvaringsmöjligheter som man själv känner att man behöver, gällande såväl höjd som bredd.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg