Sy mössor och kläder i trikå till försäljning

Visst är det roligt att tjäna några kronor på sin sömnadshobby. Att sälja klädesplagg i trikå på marknader är ett sätt att få in lite pengar till nya tyger.  

Det är många som gillar att sy och göra egna kläder. Men vad händer den dagen ens garderob faktiskt är överfull med alla egensydda kläder? När man inte kan ge bort en mössa till i bekantskapskretsen för att alla redan fått en egen. Då beger man sig ut på marknader och skaffar ett kundunderlag.

För att hitta rätt kundunderlag gäller det också att hitta rätt pris på sina varor. Man ska givetvis ta betalt för sitt jobb och sitt material, men med överpriser kommer ingen att köpa produkterna. När det gäller Skatteverket så finns det en viss summa man får sälja upp till när man har en hobbyverksamhet. Summan ändras då och då så det är viktigt att ta reda på vad som gäller.

Trikå är ett perfekt material till kläder

För att börja sälja på marknader är det bra att börja med något som man vet att många vill ha. En sådan produkt är exempelvis mössor till barn. Då gäller det att hitta och sy upp mössorna i tyger som barnen gillar. Ibland kan man hitta ett mönster på nätet som är perfekt och som man vet kommer att sälja.

Problemet är att man inte riktigt vet kvalitén. Då kan man först beställa tygprover som man kan få klämma och känna på. När man vet om det är ett tyg att satsa på är det bara att lägga in en beställning. För att spara in lite fraktkostnader när man ska beställa trikåtyg är det bra att beställa flera olika.

Fyll syrummet med trikå och andra tyger

Det smått angenäma problemet för många är att det är lätt att beställa lite för mycket tyg som bara riskerar att bli liggande. Man fyller hylla efter hylla med tyger, knappar, garner och annat som hör syvärlden till. Plötsligt är syrummet fullständigt fullproppat oanvända tyger.

Ett tips då är att hitta andra sytokar som man kan ha tygmarknader med. På så sätt kan man både sälja och köpa andra tyger som man kan sy roliga saker av. Har man väl börjat med mössorna så syr man snart kjolar, tröjor och klänningar i trikå och andra material.

Publicerat den
Kategoriserat som Tyg