När tapetseringen går galet

Renoveringsprogram på tv får det att se lätt ut. Vem som helst kan bli en hemmafixare och spara massor med pengar på att strunta i hantverkare. Men är det verkligen så det fungerar på riktigt?

Kerstin väntade på att Eva skulle komma. Tillsammans skulle de tapetsera Kerstins sovrum. Hur svårt kunde det vara? En snäll granne hade lånat ut tapetserarbord och annat de skulle behöva. De hade bestämt sig för att göra det på klassiskt vis med tapetklister. Det skulle bli kul.

Eva kom och tjejerna satte igång. Tapetklistret hamnade lite överallt och till en början skattade de hejdlöst. De insåg ganska snart att det varit ett misstag att välja mönstrade tapeter. Det var svårt att få dem att passa ihop. Dessutom behövde de skära till tapeterna lite. Det var betydligt svårare än de hade trott och det blev sent innan de var klara.

På morgonen vaknade de i soffan och tittade frågande på varandra. Eva nickade och de gick smygande in i sovrummet och tände lyset. Det som mötte dem var inte vad de förväntat sig. Alla tapetvåderna låg på golvet ihoprullade och endast en klibbig massa av tapetklister satt kvar på väggen.

Boka målare akut

Kerstin ringde till målerifirman de köpt tapeterna av och frågade om det fanns någon som kunde hjälpa. En stund senare var hjälpen på plats. Det tog inte lång stund för proffsen att få tapeterna på plats. Tjejerna skämdes. Bara ett par dygn tidigare hade de bedyrat samma personer som nu hjälpte dom, att de hade allt under kontroll. Läs mer om målare på denna sida: målarestockholm.biz