Vän hjälper vid våldtäkt i Göteborg

När det omöjliga hände var Anna helt oförberedd. Efter våldtäkten i Göteborg var det vännen Maria som hjälpte henne till sjukhus samt med anmälan till polisen.

När hon vaknade till var hon fortfarande kvar på festen. Något kändes inte rätt och även om Anna inte insåg vad som hänt visste hon att hon behövde kontakta sin bästa vän Maria. Även om det var mitt i natten kom Maria och hämtade henne och utan att fråga körde vännen till sjukhuset i Göteborg. Anna förstod först inte varför men följde ändå med.

När de kom fram förklarade Maria vad som skulle hända och först blev Anna arg och ville därifrån men den fina lugna vännen fick henne att inse att hon behövde undersökas av en läkare. Att hon blivit utsatt för en våldtäkt i Göteborg under natten. Sakta började minnena göra sig påminda och fick henne att må dåligt. Men hon förstod och sade ja när hon blev tillfrågad om hon ville göra en anmälan.

Våldtäkt anmäls

Polisen kom till sjukhuset och tog en redogörelse av Anna. Att det var en kvinnlig polis kändes skönt då hon kunde prata mera avslappnat och kände sig trodd. Av poliskvinnan fick hon veta att hon kunde få en advokat som skulle hjälpa henne med allt hon behövde veta och vilka rättigheter hon hade. Att ha någon vid sin sida som hon kunde rådfråga kändes otroligt skönt.

I nästa steg skulle polisen samla in bevis. De skulle prata med alla som var med på festen för att få en bättre bild av vad som hade hänt. Om någon annan kände till den våldtäkt som skett och kunde ge mer information ur ett annat perspektiv. Allt var viktigt i sökandet efter sanningen. Advokaten skulle hålla henne underrättad. Och när det var dags skulle denna finnas vid hennes sida under rättsprocessen.

För att kunna få mer information besök hemsida: våldtäktgöteborg.se

Publicerat den
Kategoriserat som Advokat