Takläggare i Dalarna kan tala om när det är dags att byta taket

Inget tak håller för evigt men det kan vara svårt att själv bedöma när det behöver bytas. Ta hjälp av en takläggare i Dalarna och få taket besiktigat.

Det kan vara svårt att själv veta när det verkligen är dags att byta taket. Det går också att få ett tak att hålla mycket längre med underhåll och reparationer. Detta gäller alla typer av tak. Hur lång hållbarhet ett tak har beror till stor del på vilket material det är gjort av och om detta är av bra kvalitet.

Det är exempelvis inte alls ovanligt med tak av tegel som är över ett hundra år gamla och fullt funktionella. Men för att taket ska hålla så länge måste man regelbundet besiktiga det och byta ut trasiga tegelpannor och se till att ingen har hamnat snett. Tak av plåt kan hålla i mellan femtio och sextio år bara man ser till att måla om det när färgen börjar flagna.

Låt två olika takläggare besiktiga taket

Tycker man det är svårt att själv bedöma om taket behöver läggas om eller om det räcker med underhåll och reparation kan man be en takläggare i Dalarna att besiktiga det. De flesta takläggare gör detta kostnadsfritt. Efter besiktningen får man sedan förslag på lämpliga åtgärder tillsammans med ett kostnadsförslag.

Det är alltid bra att konsultera minst två takläggare eftersom man då också kan jämföra priser men också för att se om de kommer fram till samma slutsats. Det kan också vara bra att fråga om takläggaren lämnar garanti på arbetet och om det tillkommer hyra för byggnadsställning eller skylift.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg