Tjocka plankor blir fler golv

Ett gammalt golv som blir som nytt igen. Nej, det handlar inte om något mirakulöst rengöringsmedel, utan om en slipning. För under den slitna ytan gömmer sig ett golv som är som nytt.

Ett gediget golv är ett golv som endast består av ett och samma material, så som plankgolv och parkett. Det innebär att golvet har en yta, och där under finns en yta till. Och en yta till. Och en yta till. Lite som de där ryska dockorna som finns inuti varandra i all evighet. Till skillnad mot dem så behöver du dock slipa bort ytan för att komma åt det fina golv som finns under. I gengäld kan du göra det många gånger. Det är ett golv som du kan bli gammal med, och kanske till och med överlåta till nästa generation.

Slipa som ett proffs

Vem är bäst på att slipa ett golv som ett proffs? Jo, troligen specialister på golvslipning i Nacka. De har all behövlig utbildning, erfarenhet och utrustning. Men även det rätta handlaget. För golvslipning är lite som en dans. Du ska röra dig metodiskt och smidigt över golvytan, utan att stanna till för länge på någon punkt. Eller missa någon fläck. Gör du inte ditt jobb som du ska, kommer det att synas tydligt i solskenet. Då får du göra om allting en gång till. Men när du får till det sådär perfekt, då blir det ett golv som ser ut som nytt och som håller länge.